Yhteystiedot

Keskustanaisten Lohjan osasto
Suitiantie 994
08500 Lohja
0505924950

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

hanne_kveleepieni.jpghanneleuusi2.jpg

Tervetuloa kotisivuilleni, toivottavasti viivähdätte pidempäänkin!

Tarjolla on kevyttä ja vakavaa luettavaa, myös hyödyllistä, nimittäin aamunavauksia opettajille. Puhdasta viihdettä on osiossa aivovoimistelua ja hiukan kuvagalleriassakin.

"Miten minusta tuli minä" sisältää pikaelämäkertaa lähinnä vuosikymmeniltä -50, -60 ja -70.  Muut tämän sivuston asiat ovat sitten tätä myöhemmältä ajalta,  kuvagalleriakin, Lohjalla opettajana -ajalta.  Ja aivan viimeksi on jo tapahtunutta ja kirjoitettua eläkepäivien alkuvuosilta.

Kokeilen nyt muutaman päivän keskusteluosiota.  Antaisi minulle ehkä jollakin tavalla tietoa, kuka ja millä mielellä täällä käy.  Päätän sitten, pidänkö sen.

Lohjalla 26.11.2012

Tulin sitten taas valituksi vain varavaltuutetuksi, kolmanneksi.  Mutta kuten sanoin lehtikiitoksessani, työ jatkuu.  Laitan viimeisimmät kannaottoni ja lehtikirjoitukseni nyt tuonne omaan osostoonsa.  

Lohjalla 13.10.2012

Nyt on tullut viime hetket laittaa lehtiin valimainoksia.  Yritän yhden sellaisen laittaa tähänkin uutissivulle.

Lohjalla 30.9. 2012

Aloin vihdoin taas katsella, mitä täällä on. En viitsi paljon vanhoja poistella.  Katson eteenpäin.

Olen jo laitellut aika paljon tässä välillä ollutta aktiviteettia tuohon osastoon: Lehtikirjoituksia ja kannanottoja.  

Taidan laittaa myös uuden otsikon:  Vaalit 2012. Sehän se on syynä tähän heräämiseeni.  Olen jo johonkin vaalikoneeseenkin antanut tämän sivun osoitteen.  Tuli kiire päivittään.

Tuon otsikon alle "Kutsu poliitikoille Porlaan" olen laittanut tiivistettyä tietoa Porlasta ja kaksi valokuvaa.  Rannasta otettu kuvaa sitä, mitä haluaisin Porlan kaikkiaan olevan, eli paikka, jossa luonto ja ihminen kohtaa, järviluonto.  Mitä se sitten käytännössä on, toivottavasti aika näyttää.

 

Lohjalla 19.10.2010

Hiukan on vierähtänyt aikaa siitä, kun viimeksi vierailin omalla sivullani.  Olen yrittnyt vieroittaa itseäni viipymästä liian kauaa tietokoneen luona.  Parempi tehdä jotain ulkona, mahdollisimman paljon.  Ison koirani kanssa teemme pitkiä lenkkejä kesantopelloille ja metsäänkin silloin kun se ei liikaa häiritse metsän elämää.  Eli keväällä ja kesällä koira lähtee vain kytkettynä ja aniharvoin.

Metso-hankkeeni on edennyt.  Käytännössä voin jo kehua, että omistan suojelumetsän. Upea tunne!

 

Lohjalla 7.5.2009

Uusi kone tuli, kannettava.  Mutta siihen tottuminen on ollut hidasta.  Kirjoitan nyt töissä henkilökuntakokouksen alkamista odotellessa.

Uudessa koneessa on uudet ominaisuudet.  Ei sovi enää niin kuin rukkanen käteen.  Joka siirtoa pitää etsiä, ohjelmat toimivat toisin - ne piti hankkia uudelleen, koneen mukana tullutta kirjoitusohjelmaa ei pystynyt hyödyntämään, tekstuuri jotain. Jopa talletuksen kanssa pitää olla tarkkana.  Kavereiden sähköpostit eivät pystyneet avaamaan.  Harmillista!  Aivan kaikkea ei tarvitsisi koko ajan kehittää!  Tällainen vanha ei jaksa joka uuden tuulen mukaan kääntyä. 

Kannettava on sinänsä hieno ajatus.  Voi ottaa kokoukseen mukaan ja kirjoittaa pöytäkirjaa samaan aikaan, jos on sihteeri.  Mutta on se aivan kauhea työasento tuijottaa sormien juureen, tällainen likinäköinen henkilö.  Yritän hankkia kotioloissa koneeseen rinnakkaisen näytön, kunnon isomman  pystymallin.  Sitten uuden koneen käyttö alkaa tuntua hiukan samanlaiselta kuin vanhan kunnon pöytäkoneeni.   Sen, joka jätti minut luvattoman varhain, alle 5 vuotiaana.

Tapahtunutta:  Nuukuusviikko tuli ja meni. Vein kirjastoon "ekotekopuun".  Siihen  ihmiset kirjoittivat omia ekotekojaan niin, että lopulta puu oli aivan vihreä.  Olen kirjoittanut nuo tekstit puhtaaksi ja lähettänyt Ympäristöyhdistyksen sivulle laitettavaksi.  Olivat aivan upeita!  Kyllä lohjalaiset ovat jo paljon ajatelleet ympäristöä ja omia vaikutuksiaan! 

Kierrätyskeskuksessa oli nuukuusviikon ajan Raija Leinosen hylkytarvikkeista askaroimia koristeita ja hyödykkeitä.  Viikon päätteeksi lauantaina Lohjan Martat esittelivät, minkälaisia laukkuja, koreja, essuja ym pystyy tekemään vielä vahvoista kahvipusseista.  Olivat niin hienoja, että yritämme saada heidät vuoden päästä Lohjalla pidettäville Reilun kaupan markkinoille antamaan työnäytöksiä noista.  Olisihan se kiva osata esim punoa pärekori, oli sen materiaali sitten mitä tahansa.

Tapahtuvaa:  Ympäristöyhdistyksellä on tulossa hyviä retkiä.  Kannattaa lähteä mukaan, niistä saa kotiseututuntemusta.  Itse menen lauantaista viikon päästä Metso -koulutukseen Kirkkonummelle, rämpimään kahdeksi päiväksi metsään ja oppimaan, mitä metsänsuojelu tarkoittaa.  Tavoitteenani on hankkia omistukseeni meitä lähellä olevaa vanhaa metsää ja hakea siihen suojelu päälle. - Kun itse maadun, metsä jatkaa elämää! -motto.  Lähellämme on paljon valtakunnallisesti arvokkaita luontokohteita.  Fortum raiskasi niitä jo suurentamalla sähkölinjansa aluetta.  Gasum uhkaa samoja alueita.  - Mäntsälästä ollaan vetämässä uutta suurta kaasuputkea, niin suurta, ettei sitä mahdu sijoittamaan teiden varsille.  No sitten se kulkee pelloilla ja metsissä.  Se haarautuu Lohjalla.   Hanke pysähtyi valitukseen, joka hämmästyttävää kyllä meni läpi: hankkeesta on nyt tehtävä ympäristövaikutusten arvio, YVA.  Tuo ei kuitenkaan ole koskaan pysäyttänyt vielä yhtään hanketta.  Kunpahan nyt laitetaan paperille mitä kaikkea tuhoutuu.  Nyt keväällä YVAn pitäisi olla valmis ja sitä saa kommentoida.  Yritän olla tarkkana ja lisätä heidän tiedostoonsa näitä minua lähellä olevia alueita, jos eivät ole huomanneet.

Lohjalla 12.1.2009

Vuosi on vaihtunut ja kävijät tällä sivustolla sitten joulunpyhien taas lisääntyneet.  700 kävijän määrä on ylittynyt ja sivulatauksia on ollut 4186.  

Vieläkään en avaa vieraskirjaa tai palautesivua, vaikka kovasti tekisi mieli tietää,ketä täällä on käynyt.  Oma tietokoneeni on nyt korjattavana koko syksyn reistailun jälkeen.  Kun olen sen saanut, harkitsen asiaa.  

Kerran kirjoitin, että huoleton on hevoseton.  En kuitenkaan tarkoittanut, että niin pitäisi käydä.  Silloin oli nuorella tammallani terveysongelmia.  Klinikalla käynti löysi vikaa, mutta ei syytä.  Kaksi viikkoa klinikalta pääsyn jälkeen nuori suuri hevonen ei päässyt jaloilleen.  Hyvä yritys johti tuupertumiseen käytävälle ja siinä itsensä kolhimiseen nousuyritysten vuoksi.  Palokunta ystävällisesti kävi siirtämässä "pienen" takaisin pahnoille.  Useampi lääkäri kävi, mutta heikkouksen syytä eivät keksineet.  Palokunta tuli illemmalla uudelleen ja teki kovasti työtä hevosen nostamiseksi.  500 kg ei ole kovin helppo hellävaraisesti siirrellä.  Makuulle ei voinut jättää.  Tuosta suuresta massasta johtuen sillä olisi aamulla ollut kylki kuoliossa.  Hevon tarkkaavaisuus ympäristöön hiipu ja lopulta se nousi kuin räsynukke  ylös, mutta ei asettanut jalkojaan enää alle, että olisi yritttänyt kantaa itseään.  Suu kävi kuitenkin koko ajan.  Se jauhoi heinänkorsia kuin purkkaa syöden, mieli jossain muualla.  Eläinlääkäri tuli ja lopetti.

Laitan kuvagalleriaan pari kuvaa tapahtuneesta.  Veimme hevon välittömästi elämän sammumisen jälkeen varovasti traktorin avustuksella ulos ja isoon auton peräkärryyn.  Aamulla ei olisi enää pystynyt ruumiin jäykistymisen jälkeen saamaan edes ovista.  Sidoin pään kiinni etujalkaan, että se pysyi heilumatta mukana.  Yön oli pakkasta.  Aamulla kuljetimme hevon eläintieteelliselle klinikalle Helsinkiin kuolinsyyn tutkimiseksi.  Tulos tuli juuri jouluksi:  Sydämen laajentuma.  

Kukaan eläinlääkäri ei ole vielä kertonut minulle, olisiko asialle voinut mitään, jos se olisi selvinnyt aikaisemmin, esim alkusyksystä, silloin, kun hepo itse varmasti jo huomasi jotain.  Kesällä laitumelle vienti oli vielä aika urakka, kun "pieni" oli niin innoissaan siitä, että kohta mahtuu juoksemaan kovaa, ettei tahtonut käsissä pysyä.  Galleriassa on kuva siitä riskin taluttajan kainalossa.  Kun pelto pehmeni, emme enää vieneet pinnan liukkauden vuoksi.  Sellainen oli meno laitumen päästä päähän että aidat tahto kuitenkin tulla aina liian aikaisin vastaan.  Piruetteja tehtiin. Kotiaitauksessa eläin oli yleensä rauhallinen, mitä vähän nahisteli seuraruunan kanssa.  En ehtinyt havaita siinä  mitään muutosta, ennen kuin oli liian myöhäistä.  Nuorempi oli ilmeisesti alkanut tuntea jo jotain heikkoutta ja vanhempi taas alkanut kiusata sitä juuri tuon huonon vastuksen vuoksi.  Pieni sai ähkyn ja sen syyksi löysivät klinikalla vatsahaavan.  Hevot pidettiin siitä lähtien eri aikaan ulkona, kun on vain yksi tarha.  Ensimmäisen päivän nuori ravasi ja laukkasi, ihmetteli,miten sitä nyt ihan yksin ollaan.  Ajattelin, että se oli tottunut jo tilanteeseen, kun askel rauhoittui.  Ruuan suhteen alkoi heti myös dieetti ja vatsahaavaa hoidettiin kuntoon.  Noin kaksi viikkoa,ja varsan sydän siis petti.  - Sanovat, että se oli syntymävika.

HIP 

 

 

Lohjalla 20.12.2008

 Nyt on koulun juhlat juhlittu ja viimeinen valtuustonkokous istuttu kaikkine juhlallisuuksineen.  Laitan puheosioon näht'väksi aloitteet, jotka tein.  Ensimmäiseen sain allekirjoittajiksi kaikki valtuustoryhmät mukaan paitsi sos dem. 

Jälkimmäinen aloite oli ikäänkuin testamentti uudelle valtuustolle.  Toivotin heille pärjäämistä siinä sen mukana.

HIP

Lohjalla 5.12.2008: 

On ollut jo kiireitä koulussa, että todistuksen saa kaikkien käteen vielä ennen joulua.

17.12. tulee olemaan tämän kaupunginvaltuuston viimeinen valtuustonkokous.  Se pidetään juhlallisesti Laurentiussalissa.  Silti aion tehdä vielä siinä viimeiset valtuustoaloitteeni.  Toinen on asia, josta huomauttamista olen harjoittanut nyt ainakin kaksi valtuustokautta aina uudelleen:  Kierrätyskeskus otettiin aikoinaan salakavalasti lomien aikana ympäristökeskuksen alaisuudesta - joka sen oli perustanut - sivistyskeskuksen alaisuuteen.  Olen vaatinut sen palauttamista.  Koetan saada perustelluin sanamuodoin aikaseksi valtuustoaloitteen sen siirtämisestä takaisin.

Valtuustokysely osoitti sen, mitä myös olen harmitellut koko mukanaoloajan:  Valtuustoryhmillä on liian vähän yhteistyötä.  Minusta syy on siinä, että valtuustoa ei päästetä keskustelemaan missään tulevista asioista etukäteen.  Kun on valtuustoinfo, jossa kaikki valtuutetut saavat olla paikalla, puheenjohtajat pitävät tiukasti kiinni, että vain saa esittää alustajille täydentäviä kysymyksiä.  Ei saa puhua, mitä itse on mieltä.  Kun Elina Lehto aloitti kaupunginjohtajana, viestittelin hänelle tästä.  Pyysin, että ainakin valtuustoseminaareissa jaettaisiin valtuutetut sekaryhmiin.  Hän sen tekikin, mutta sitten on ilmeisesti painostus ollut kova ja käytäntö palasi entiselleen.  Seminaareissakin heti asioiden esittelyn jälkeen porukka jakaantuu omiin valtuustoryhmiinsä.  Olen sitä mieltä ja sen yritän saada sanotuksi 17.12, että kaupungin kustantamia kokoontumisia, seminaarit ym, ei pidä käyttää valtuustoryhmien ryhmäkokouksiin.  Ryhmäkokoukset on pidettävä omalla ajalla ja omalla kustannuksella!  Valtuustoa ei saada toimimaan yhteen ja yhteisten tavoitteiden mukaisesti, jos ei koskaan päästetä keskustelemaan muiden kanssa yli puoluerajojen.  Esim kaupinginjohtajan vaali oli hyvä osoitus siitä, miten hierarkisesti johdettuja valtuustoryhmät ovat.  Joka ryhmäjohtajalta tuli etukäteen viestiä, että Juvan kannatus on niin kova, että Juva voitaneen valita yksimielisesti ilman äänestystä.  Minun ryhmäni ryhmäpuheenvuorossa ei tosin sanottu, että se on ryhmän yksimielinen päätös.  En nimittäin siihen suostunut.  Olisin kuitenkin ehdottanut kokouksessa äänestysmenettelyä.  Kaikki muut ryhmät kertoivat, että Juvan kannatus olisi yksimielinen.  Äänestys pidettiin, 11 edustajaa 51:stä äänesti jotakuta muuta kuin Juvaa tai tyhjää!  Näyttää siltä, että ryhmien sisällä on oppositiomielialaa, joka ei pääse ulos, kun ryhmät pidetään tiukasti omissa oloissaan. - Joissain tiukoissa päätöksissä olen yrittänyt laskeskella, oliko päätös edes valtuuston enemmistön mielen mukainen.  Isot ryhmät ovat vaatineet sellaisella voimalla ryhmän enemmistön mielipiteissä pysymistä eli ryhmäkuria.  Ja sen sanelee taas...

 

 

 Uutta 24.11.2008

Olen liittänyt Puheisiin ja aloitteisiin "Energiapoliittinen selvitys" -aloitteeni vuodelta 2004.  - Energiapoliittinen selvitys olisi mitä ajankohtaisin tehdä edes nyt.  Kaikki mahdolliset uusiutuvat enrgiavaihtoehdot, mitä Lohja voisi käyttää, olisi nyt mitä kiireimmin kartoitettava.  Lohjan kaupunki on tuon aloitteeni jälkeen lisännyt öljyn polttoa.  Nyt siitä olisi päästävä eroon. Lohjalla ollaan yhä vaan odottamassa jätteenpoltosta lisäystä kaukolämmön palettiin.  Itse pitäisin sitäkin fossiilisena, vaikka se joskus toteutuisikin.  Kuten sanoin valtuustossa, en tiedä, missä muovi kasvaa.  Jos öljyä on käytettävä näin hyödyttömästi kuten nyt, kertakäyttöisiin tuotteisiin, ei se poltettaessa muutu uusiutuvaksi.  Poltetettu muovi lisää ilmakehän hiilidioksidikuormaa siinä kuin neitseellinen öljykin.

Lisäsin myös Aamunavauksiin tänä aamuna pidetyn Harjun koululla.

 Politiikasta kiinnostuneelle:

Vieraskirja on harkinnassa.  Maksaa vaan taas vähän enemmän tämä sivun pito.

Tennarin pientä kuntosalia kannatan jätettäväksi.  En vaan ole kaupunginhallituksessa.  Valtuustokin tulee vuoden vaihteesta katkolle ainakin neljäksi vuodeksi.  Teknisestä lautakunnasta en vielä tiedä...

Voin lähettää viestiä hallitukseen oman ryhmän ihmisille.  On selvästi pimitetty tietoa tuossa kuntosaliasiassa päättäjiltä.

15.11.2008 HIP 

 

Lisäsin kuva-albumiin nyt uuden kansion, Pelkkiä hevosia.  Tämä nuorten kävijöiden pyynnöstä.  Täydennän sitä vielä myöhemmin.

3.11.2008 HIP

Poliitikkona

 

Yhä minulta tivataan,miksi en ole Vihreissä.  Selitämpä vielä.

Olin täysiverinen "vihreä" siihen saakka, kunnes "vihreät" järjestäytyivät poliittiseksi puolueeksi.   Olin mukana Inkoon ympäristöleirillä 70-luvun loppupuolella, jossa monet suomalaiset nuoret saivat ympäristöherätyksen.  Siitä sai alkunsa nuortentalo Lepakko Helsingissä, nyt jo lopetettu.  Siellä ideoitiin Omenapuukylä Salon Vartsalaan.  Anna-Maija Niemisen ympärille kokoontui nuoria.  Olin siinäkin mukana, monissa siivoustalkoissa mm.  Tutustuin moneen nykyiseenkiin "vihreään".

Vihreiden ideologin, Pauli Välimäen kanssa olen vaeltanut Lapissa, 50 km umpihankea turvautuen vain minun kompassiini ja hangesta vettä keittäen.  Tulimme perille tunturihotelliin, josta meidät noudettiin takaisin.  Tietä myöten matkaa tuli 70 km.

Heidi Hautalan housuihin olen hypännyt sananmukaisesti, kun hänen kesäpaikassaan kärsin hameisillani innokkaista verenimijöistä.  Sain vetää Heidin farmarihousut jalkaani.  Heidi oli silloin tulossa Brysselistä takaisin Suomen politiikkaan.

En sen vähempää ole "vihreä" nyt kuin Inkoon ympäristöleirin aikaan.  Siellä ymmärsin luonnon kestämisen ja ihmisen selviytymisen yhteyden.

Mutta  toista mieltä olen ollut siitä, pitääkö sen vuoksi perustaa uusi yleispuolue Vihreät.  Minusta "vihreiden" olisi pitänyt pysyä ympäristöihmisiä yhdistävänä kansanliikkeenä.  Ja tämän liikkeen lähteä toimimaan kaikkiin jo olemassa oleviin puolueisiin.  Näin olen itse tehnyt.  Keskusta on kotini.  Siinäkin on tapahtunut paljon ympäristöheräämistä.  Näissä vaaleissa se näkyi myös.  Mm puheenjohtaja Vanhanen näytti Keskustan vaalikampanjan alkajaisiksi ilmaisesityksenä Helsingissä  sen saman elokuvan, Katastrofin aineksia, jonka sitten Lohjanharjun vihreät toivat Lohjalle ja näyttivät täällä täydelle salille.  Eduskuntavaalien alla Matti Vanhanen meni Meri-Kukka Forsiuksen vaalitilaisuuteen Vihtiin houkuttelemaan uteliaita paikalle.  Ja niitä tulikin koko elokuvateatteri täyteen.  Elokuvana näytettiin Al Goren ilmastonmuutoselokuva Epämiellyttävä totuus.

Nykyisin Suomen Luonnonsuojeluliitto toimii tuollaisena epäpoliittisena ympäristöihmisten yhdistäjänä.  Siinä on ehkä kuitenkin hieman suppeampi intressialue, perinteinen "luonnonsuojelu" luonnon itsensä vuoksi.  Ihan kaikessa en sielläkään voi olla samaa mieltä.  Mutta pidän todella tärkeänä, että tuollainen yhdistävä kattojärjestö on olemassa.  Aivan liian paljon pilkkoudumme puolueryhmittymiin joskus aivan turhiakin kisoja keskenämme käymään.

Sen, mitä vielä pystyn Lohjan kunnalliselämään vaikuttamaan, yritän luoda yhteyksiä samanhenkisten ihmisten välillä eri kuntapuolueissa.  Pientä alkua on jo olemassa.

1.10.2008 Hannele Ilomäki-Piirilä 

P.S. Herjasin vähän tämän päivän Länsi-Uusimaassa nykyistä kaupunginhallitusta.  Nämä eivät uskalla huomata, että meitä on uhkaamassa sekä ilmastonmuutos että sen estämiseksi vaadittavat toimenpiteet.  Jatketaan vaan niin kuin on päätetty joskus aikaisemmin.  Oli ainakin tarkoitus sanoa: Haloo hallitus!  Täytyy tarkastaa, oliko lehti vääntänyt sen muotoon Haloo kaupunki.  Tuo päätös menee kyllä vielä kaupunginvaltuuston katsottavaksi.  Mutta todennäköisesti niin myöhään, että sitä ei voi enää ottaa huomioon.  Kaupunginvaltuusto laitetaan jo   olemassa olevien asioiden eteen.  Uusi, nyt valittu valtuusto ei ainakaan voi tehdä tässä asiassa enää mitään.  Tai katsotaan, jos tahtoa on.


Uutiset

Vaalimainokseni (13.10.2012)
Mainoksen kääntöpuolen teksti kuuluu: ”Maalla tulee saada asua on sitten maatalouden harjoittaja  tai ei.  Maalla on mahdollista..

30.09.2012  Kunnallisvaalit sunnuntaina 28.10.2012
25.10.2008  Lääkejäämiä juomavedessä
22.09.2008  Ekokemin jätteenpolttouuni aiheuttanut päästöjä